Már egy ideje a selfie-k korát éljük. Nap mint nap képek sokasága tárul elénk a közösségi oldalakon, így nem csoda, ha olykor belefutunk egy-egy előnytelen és csapnivalóan rossz selfie-be. Összegyűjtöttünk pár tippet, hogyan készíthetsz tartalmas és jó selfie-t.

 

Találd meg a fényt!

Nemcsak a selfie-k, hanem bármilyen fotó esetében fontos, hogy jó legyen a megvilágítás. A legjobb, ha a szabadban fotózod magad, vagy ha bent vagy valahol, akkor az ablakkal szemben állj.

Legyen célod!

Bár szinte mindenki szeret időnként a figyelem középpontjába kerülni, a selfie-k kifejezetten bosszantóvá válnak, ha öncélúan ismétlődnek. Ha van célja a selfie-nek, akkor azért más a helyzet.

Pózolj tökéletesen!

A legtöbb arc aszimmetrikus, így ha lehet, ne teljesen szemből fényképezd magad, hanem enyhén fordítsd el az arcodat.

szelfi.jpg

Jó szöget válassz!

Az önfotózás egyik nehézsége, hogy „rövid a kezünk”, azaz nem tudjuk olyan távol tartani az eszközt az arcunktól, hogy ne torzuljon a kép. Így célszerűbb minél messzebb tartani a készüléket, és inkább kicsit feljebbről fotózd az arcod, hogy ne tűnjön pufinak.

Kerüld a tokát!

Húzd ki magad, amikor a fotót készíted, legyen a nyakad egyenesen, a vállaid pedig hátul, nem pedig előre esve. Ne fotózd magad alulról, mert az gyakorlatilag mindenkinek előnytelen.

Használj filtereket!

Ha megvan a tökéletes selfie, akkor

válassz olyan filtert, ami kihozza azt a képből, amit szeretnél megmutatni.

Felejtsd el a csücsörítést!

Talán a legfontosabb. A csücsörítés már régóta ciki. Mosolyogj csak a szemeddel vagy nevess teli arccal, mosolyogj őszintén, vágj pofákat, bármi, de ne csücsöríts!

 

Szerző: Szántó Rúben, Szabó András

And You Magazin

Címkék: freestyle techandstuff

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://andyoumagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr846738265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása