A járművekbe szerelhető műholdas követőrendszer már régen nem számít újdonságnak, de mérete és ára miatt kisebb vagy kevésbé értékes tárgyak követésére alkalmatlan. A közelmúltban viszont több mini követő egységet és kapcsolódó okostelefon alkalmazást is bemutattak. Ilyen például a Button TrackR vagy a Tile.

17_objektív_tile.jpg

A Tile egy bélyeg méretű lapka, amit a rajta lévő lyukon keresztül felfűzhetünk bármire, vagy pedig a tapadó felület segítségével felragaszthatjuk a laptopra, bringára, repülőtéren feladott bőröndünkre. Egyszerre 10-12 tárgyat követhetünk okostelefonunk segítségével, és családon belül meg is oszthatjuk azokat. Az alkalmazás mutatja az irányt és távolságot, de ha ez kevés lenne, még hangjelzéssel is képes segíteni.

A hatósugár egyébként csak a Bluetooth által limitált 15-45 méterig terjed, ami egy lakáson belül elhagyott cucc esetén akár elég is lehet, viszont egy ellopott bőrönd esetében ez édes kevés. Erre az újító funkció a Social Networking. Az elveszett, ellopott tárgy infóját eltűntnek jelenthetjük és megoszthatjuk a teljes Tile közösséggel. Így ha valaki kilométerekkel tőlünk, de az általunk elhagyott, keresett cucc közelében jár, akkor a felhőn keresztül mi is megkapjuk a körülbelüli pozícióját egy értesítőben. 

Egyszerre 10-12 tárgyat követhetünk okostelefonunk segítségével

Ahhoz, hogy ez hatékonyan működjön, persze rengeteg Tile felhasználóra lesz szükség. Egy darab Tile „éves díja” $19, ami viszonylag sok, mivel a Tile-ban lévő elemet sajnos nem lehet cserélni, így minden évben a régieket vissza lehet küldeni újrahasznosításra és újakat kell rendelni.

 

Szerző: Szántó Rúben

And You Magazin

Címkék: freestyle techandstuff

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://andyoumagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr876745739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása