Design és fenntarthatóság, ötlet és ambíció találkozik Pesten, a Pipa utca 4. szám alatt, a Medence Csoport műhelyében. Ennek gyümölcse pedig nem más, mint reklámmolinók újrahasznosításával készült egyedi, színes táskák és kiegészítők.

A Medence Csoportot frissen végzett designerek alapították meg 2000-ben: Gross András belsőépítész, Magyar Gergely tervező művész és Terebessy Tóbiás faipari formatervező. Szövetségük szilárd és sikeres, ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy 2011-ben megnyitották a Concept Store-t. Az üzlet izgalmas dolgokat tartogat a formatervezés rajongóinak: találhatnak itt kézitáskát, utazótáskát vagy akár laptokot.

 

A csavart a történetben egyrészt az adja, hogy alapanyagként a reklámokhoz használt, feleslegessé vált PVC szolgál, másrészt ezeket a nem mindennapi darabokat akár te magad is elkészítheted. Az általuk kifejlesztett RE+CONCEPT újrahasznosító workshop keretében bekapcsolódhatsz az alkotás folyamatába: a reklámmolinókból látványos, a hétköznapokban is jól használható tárgyakat, elsősorban táskákat készíthetsz, amelyek garantáltan nem jönnek szembe veled az utcán.

Ha különleges megjelenésre vágysz és mindeközben a környezeted is kímélni szeretnéd, ott a helyed a workshopon!

 A RE+CONCEPT projekt a Magyar Formatervezési Díj 2012. pályázaton elnyerte a Magyar Formatervezési Tanács különdíját termék kategóriában.

A csapat kreativitása és lelkesedése nem ismer határokat, nem áll távol tőlük sem az építészet, sem a színház világa, és rendszeresen találkozhattok velük a Szigeten is. Honlapjukon (http://www.medencedesign.com) minden projektjüket megismerheted, az újrahasznosított molinókból készült bútoroktól kezdve egészen a kültéri térinstallációkig.

 

Szerző: Csalár Dorina

Képek: Medence Csoport

And You Magazin

Címkék: lifestyle

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://andyoumagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr926722903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyulanka 2014.09.25. 11:48:29

nekem volt ...imádtam! de sajnos nagyon drágák lettek, számomra megfizethetetlen.Pedig a legjobb táskám volt..

Crass 2014.09.25. 17:00:48

Kár, hogy ezt a poént igen sikeresen egy Freitag nevü gyártó már régen lelötte. Nem ismerem a pesti verzió árait, de az eredeti sem olcsó, igaz nem is made in China....
süti beállítások módosítása